دات نت نیوک

 

 

امروزه دنیای ما به دنیای دیجیتالی تغییر مسیر داده است  که در مسیر دیجیتالی شدن حتی به نحوه چاپ از نوع دیجیتال نیز دست یافته ایم. که این نوع چاپ با چاپ افست تفاوت های قابل توجهی دارد.

 چاپ های دیجیتال معمولا چاپ های حرفه ای هستند که در تیراژهای کم تعداد و به وسیله چاپگرهای فرمت بالا، چاپگرهای لیزری یا چاپگر های جوهرافشان حرفه ای انجام می‌شود.

این نوع چاپ دارای هزینه بیشتری نسبت به چاپ افست است که شاید کاربران برای جلوگیری از ایجاد هزینه خیلی زیاد تعداد کمی از تصاویر خود را به صورت دیجیتالی چاپ می کنند تا هزینه آنها به مراتب کمتر شود.

سرعت چاپ با تیراژ پایین در این روش بسیار بالا است و می توانیم محتویات و تصاویر صفحه را در هر برگ چاپی تغییر دهیم می توانیم در نیروی انسانی صرفه جویی و ماشین آلات چاپ دیجیتال را گسترش و کیفیت را بالا ببریم همچنین هزینه تمام شده هر برگ چاپی را پایین آورده و تیراژ را نیز بالا ببریم .

تفاوت اصلی چاپ دیجیتال و چاپ آفست، فلکسوگرافی، گراور یا لترپرس در عدم استفاده از پلیت های چاپ است که در نتیجه مراحل آماده سازی پیش از چاپ سریع تر و ارزان تر می شود.

در حال حاضر مرسوم ترین روشها شامل چاپگرهای جوهرافشان و لیزری هستند که می توان به وسیله آنها بر روی اجسام مختلفی همچون کاغذ، کاغذ عکاسی، بوم، چوب، فوم، شیشه و سنگ چاپ را انجام داد.

در بیشتر فرایندهای چاپ دیجیتال جوهر یا تونر همچون چاپ افست در داخل کاغذ نفوذ نمی‌کنند بلکه لایه نازکی بر روی سطح تشکیل می‌دهند و در برخی سیستم ها ممکن است برای تثبیت آنها بر روی زمینه از مواد اضافی و پوششی که توسط فرایندهای حرارتی یا تابش یووی افزوده می‌شوند نیز استفاده شود.

چاپ دیجیتال به دلیل حذف مراحل پیش از چاپ همانند لیتوگرافی در زمان کوتاه تری انجام می شود؛ هزینه چاپ به تعداد نسخه‌های چاپی ارتباطی ندارد و برای هر برگ چاپ شده هزینه ثابتی در نظر گرفته شده است. در این روش میزان مواد باطله شامل کاغذ و مواد شیمیایی کمتر است چون نیازی به رسیدن به رنگ و یا تنظیمات حین چاپ وجود ندارد و در چاپ می توان تصویر و متن متفاوتی را چاپ کرد چون در این روش از پلیت استفاده نمی‌شود.

در چاپ دیجیتال به دلیل حذف پلیت و چاپ مستقیم از کامپیوتر روی کاغذ و امکان کالیبراسیون دستگاه امکان چاپ در تیراژ محدود حتی یک نسخه با هزینه پایین وجود دارد به همین دلیل این روش چاپ دیجیتال کاربرد زیادی برای مصارفی مثل تهیه نمونه و یا چاپ محصولات کم تعداد و سریع دارد.

یک چاپگر دیجیتال برای چاپ میلیونها برگ ساخته نشده است، بلکه باید بتواند در طول مدت زمان عمر خود نهایتاً هزاران برگ چاپ کند، بنابراین با توجه به هزینه تمام شده و سرعت کار، چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ محدود عملیاتی و مقرون به صرفه می باشد .البته از سال 2010 فناوری های نوین در چاپ دیجیتال بکار گرفته شد که با استفاده از تکنولوژی نانو در جوهر و همچنین تغییر سیستم پاشش جوهر، چاپگرهای دیجیتال جوهر افشان توانستند بسیاری از محدودیت ها را در زمینه سرعت و هزینه تولید کنار بزنند.

امتیاز به مقاله :
  • تاریخ : 27 مرداد 1396
  • زمان : 11:55
  • دسته بندی : چاپ
  • بازدید : 9349
  • امتیاز : Article Rating