چگونه یک کار چاپی با صرفه انجام دهیم؟
انجام یک کار چاپی با صرفه، نیاز به آگاهی از مراحل مختلف کار دارد. از جمله اشراف به شیوه های مختلف سند، نحوه ی کار ماشین چاپ، ابعاد کاغذهای موجود در بازارف مراحل تکمیلی پس از چاپ، صحافی، ... و هماهنگی با کنندگان کار لازم است. در این صورت است که امکان محاسبات دقیق و انتخاب شیوه اقتصادی کار، میسر می شود.
کاغذ، اساسی ترین ماده مصرفی است که روی هزینه های یک کار چاپی، اثر می گذارد. بنابراین مهم ترین کار، کاهش مصرف کاغذ در فرآیند چاپ است. گاهی کاغذ مصرفی برای انجام یک پروژه چاپی، از نوع بسیار مرغوب و گران قیمت است. بنابراین بایستی از مصرف بی مورد هر برگ آن جلوگیری گردد. مثلاً برای تنظیم ماشین چاپ از کاغذ ارزان قیمت تری استفاده کرد و بعد از تنظیم با کاغذ اصلی، چاپ کرد. البته این کار را بسیاری از چاپخانه ها به طور اتوماتیک انجام میدهند.
در انجام یک پروژه چاپی، عمده هزینه ها شامل فیلم/ زینک/ چاپ/ پوشش و صحافی می شود.
برخی هزینه ها در تیراژهای مختلف قابل اغماض است. در این جا یک پروژه چاپی را از نظر تیراژ به سه دسته تقسیم می کنیم:
1- کارهای کم تیراژ: معمولا تیراژ این نوع کار از 5000 کمتر و اغلب بین 1000 تا 3000 می باشد. اغلب کارها در این تیراژ چاپ می شود.
2- کارهای تیراژ متوسط: تیراژهای بین 5000 تا 10000
3- کارهای تیراژ بالا: تیراژهای بالای 10000 عدد. این تیراژ را معمولاً شرکت های تولیدی، برای بسته بندی محصولات خود، سفارش می دهند.
در انجام پروژه های چاپی با تیراژهای مختلف، اهمیت برخی از هزینه ها کمتر و برخی بیش تر می شود. مثلاً در کارهای پرتیراژ هزینه های فیلم و زینک قابل اغماض است و بیش ترین هزینه را کاغذ مصرفی دارد. در حالی که در کارهای کم تیراژ بیشترین هزینه را خصوصاً اگر کار جهار رنگ باشد، فیلم و زینک و چاپ دارد و هزینه کاغذ مصرفی در مراحل بعدی قرار می گیرد.