مرکب های اینتالیو (Intaglio)
طیف مختلفی از مرکب های قابل استفاده در سیستم چاپی اینتالیو ، سیستم برگزیده اسناد امنیتی درجه یک را شامل است که پس از چاپ طرح گرافیکی جلوه هایی نظیر برآمدگی قابل لمس ظاهر گردیده و امکان گراوور کاری پس از چاپ (بمنظور حکاکی نقوش بسیار ظریف بر روی تصاویر و متون چاپ شده توسط این سیستم چاپی) را در اختیار چاپکاران قرار می دهد. همچنین با استفاده از این نوع مرکب می توان تصاویر یا کلماتی یک و سه بعدی پنهان حتی در ابعاد بزرگ درون سند جای داد. سیستم چاپی اینتالیو بر پایه حکاکی تصاویر بصورت دیجیتالی و دستی بر روی سطح پلیت است. مرکب های اینتالیو با پایه حلالیت آب بوده و پس از خشک شدن ضد آب می گردند. به علت انقباض (جمع شدن) جلوه های تصویری چاپ شده با این مرکب پس از خشک شدن می توان تصاویر و متونی بسیار دقیق و ظریف پدید آورد.
مرکب های اینتالیو پس از ثابت شدن کامل بر روی کاغذ، در برابر خش و تراش مقاومت نموده و نمی توان جلوه های اینتالیو را بدون صدمه به بستر کاغذی از بین برده یا پاک نمود. این مرکبها در برابر حرارت ناشی از پرینترهای لیزری برعکس ترموگرافی مقاومت بالایی دارد.
مرکب های حساس به حرارت (Thermochromatic)
تغییر رنگ این نوع مرکب در مواجهه با حرارت بویژه در تماس با انگشتان از علائم تشخیص آن می باشد. این مرکب به محض افزایش دما تغییر رنگ داده و پس از کاهش، به حالت اول باز می گردد. روش ساده ودر دسترس آزمون اصالت، مرکبهای حرارتی، آن را ازاهمیت بالائی برخوردار نموده است. نوع رنگ ومحدوده حرارتی تغییر رنگ مرکبهای ترموکرومیک برحسب مدلهای مختلف تولیدکننده متفاوت است. استفاده از مرکب های ترموکرومیک بر سطوحی نظیر پلی استر، پی وی سی و پلاستیک نیز امکان داشته و به واسطه ساختار مواد تشکیل دهنده در بسته بندی مواد غذایی، نوشابه ها، لیبل و اسباب بازی کودکان بلامانع است. سیستم های مناسب چاپ برای این مرکب فلکسو، روتوگراوور و اسکرین است. وقتی این مرکب ها بصورت ترکیبی با سایر طرحهای چاپ شده بوسیله مرکب های رنگی دیگر استفاده شوند پس از گرم شدن سطح جلوه ای مانند رنگین کمان پدیدار می شود.
مرکب های حساس به اشعه های نوری یوووی (UV Photochromatic)
تغییر رنگ حیرت انگیز این نوع مرکب در برابر اشعه های نوری مختلف متفاوت است. مشاهده تغیر رنگ سحرآمیز در انواع این سری مرکب منحصر به محدوده ای خاص از طول موج بوده و امکان چاپ آن بر روی سطوح مختلف میسر است.
درنوعی مرکب با نام LightTeil دگرگونی های رنگی در منطقه 300 تا410 نانومتر صورت می گیرد. رنگ این نوع مرکب نیز تابع تابش انوار خاص بوده و ثابت و دائمی نمی گردد. تکنیک بکار گرفته شده برای چاپ آن اسکرین و فلکسو می باشد.
مرکب وتونرهای مغناطیسی (Magnetic or MICR)
قرائت برخی مشخصات موردنظر اسناد به منظور کنترل دقیق آنان که همواره بعنوان یکی از گلوگاه های گردش کار و وقت گیر در بخش لجستیک و نگهداری اسناد بهادار مطرح بوده امروز توسط سیستم های الکترونیکی هوشمند یا قرائتگرهای الکترومغناطیسی برطرف شده است. استفاده از مدلهای مختلف کد و سیستمهای چاپ برجسته یا لیزری تونری با بهره گیری از مرکب های پایه حلال و آب و تونرهای مغناطیسی مخصوص و غیرقابل تحریف و نیز بهره گیری از قرائتگرهای با مزایای بسیار نسبت به سیستمهای OCR در کدزنی اسناد ، ضمن ارتقای ضریب ایمنی و سرعت کنترل اسناد بهادار، امکان هرگونه جعل و دستکاری را به حداقل می رساند. مرکب و تونر مغناطیسی حتی امکان چاپ و مخفی شدن یا قرائت زیر مرکب های افست یا بدون برداشتن پوشش سند را داراست که با این تمهید تحریف به حداقل و سرعت کنترل به حداکثر ممکن می رسد.
تونرها یا مرکب های مغناطیسی در دو ترکیب به کار می روند: در ترکیب نخست کد یا تصویر مغناطیسی در تمام اسناد ثابت می باشد. لیکن در ترکیب دوم هر سند یک کد مغناطیسی منحصر به فرد دارد که این کد توسط نمراتورهای الکترومکانیکی لترپرس یا پرینترهای دیجیتالی و با استفاده از تونرهای مغناطیسی چاپ می گردد. از مرکب و تونرهای مغناطیسی می توان در چاپ الگوهای هوشمند پنهان استفاده نمود.
مرکب حساس به زاویه تابش نور OVI(Optically Varidble)
مرکب هایOVI به علت ساختار شیمیایی ویژه ماهیت رنگی دوگانه دارند. الگوهای چاپ شده با این مرکب وقتی بصورت مستقیم مشاهده شوند رنگ نخست و در صورتی که زاویه دید به اندازه 45 درجه تغییر نماید رنگ دوم را بروز می دهند.
نسخه های کپی رنگی تهیه شده از اسناد چاپ شده با مرکبهایOVI فاقد این تغییرات رنگی در جلوه های گرافیکی موردنظر می باشند. اسکنرهای دیجیتالی بسیار دقیق نیز نمی توانند این دگرگونی رنگی را ثبت نمایند.