روز شمار :
هر روز در یک صفحه می باشد و پنج شنبه و جمعه در یک صفحه می باشد یعنی هر هفته در 6 صفحه .اگر بخواهیم جمعه را دریک صفحه جدا داشته باشیم تعدا صفحات آن 23 فرم (368 صفحه) می شود.
تعداد صفحات داخلی آن 20 فرم (320 صفحه) می باشد، اگر بخواهیم صفحات پایانی اطلاعات مهندسی یا اطلاعات متفرقه داشته باشیم باید یک فرم (16 صفحه) اضافه کنیم.
معمولا این نوع سررسید به سبب نوشتن کارها و گزارشات روزانه مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر بخواهیم جمعه را دریک صفحه جدا داشته باشیم تعدادصفحات آن 23 فرم 368 صفحه می شود.
هزینه زینک و چاپ در این نوع سررسید ها بالاست و برای اینکه هزینه تمام شده کمتر در بیاید معمولا کار را دو رنگ چاپ می کنیم.
تبلیغات شرکتها در ابتدای سررسید بصورت برگه های گلاسه (معمولا با گرماژ 135 گرم) چاپ می گردد که تعداد صفحات آن از نیم فرم (8 صفحه) تا دو فرم (32 صفحه) می باشد. برای برگه های داخل معمولا از کاغذ تحریر 70 گرم استفاده می شود .
در چند سال گذشته کاغذ های کرم رنگ (یا نخودی) تقاضای بسیاری داشته است . کاغذ کرم به نسبت کاغذ سفید گرانتر می باشد.
دو روزشمار :
هر دو روز در یک صفحه و چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه در یک صفحه می باشد یعنی هر هفته در 3 صفحه .
تعداد صفحات این سررسید 10 فرم (160 صفحه) می باشد.
هفته شمار :
برخلاف اسمشان هر هفته در دو صفحه می باشد و تعدا صفحات آن 7 فرم (112 صفحه) می باشد.
معمولا برای بقیه صفحات آن یادداشت استفاده می شود که در سررسید دستیار راجع به صفحات یادداشت بیشتر توضیح داده خواهد شد.
سررسید دستیار :
به این نوع سررسید، سررسید مهندسی نیز می گویند . معمولا 2 فرم (32 صفحه) برای ماه شمار و یا اینکه هر هفته در یک صفحه بصورت 4 فرم (64 صفحه) استفاده می شود و بقیه آن به صفحات یادداشت اختصاص می یابد.
معمولا 10 فرم (160 صفحه) تا 15 فرم (240 صفحه) برای یادداشت استفاده می گردد و در انتها یک فرم به عنوان اطلاعات مهندسی چاپ می گردد.
این سررسید به سبب داشتن صفحات یادداشت برای جلسات بسیار کاربرد دارد و همینطور به سبب تعداد زینک های کم ، هزینه تمام شده کمتری در می آید.
ابعاد سررسید
سررسید وزیری :
قطع وزیری بدون شک رایج ترین قطع در میان سررسید های تولیدی است. ابعاد حدودی قطع وزیری 17*24 سانتیمتر است. دلیل رواج این قطع نیز آن است که به دلیل ابعاد بزرگ، این نوع سررسید جهت یادداشت امور روزانه مناسب و جادار است. گرچه برخی از افراد که همیشه سالنامه خود را به همراه دارند، قطع های کوچک تر را ترجیح می دهند.
سررسید رقعی :
ابعاد حدودی قطع رقعی 15*21 سانتیمتر است. لذا این قطع نسبت به قطع وزیری کمی خوش دست تر بوده و حمل آن راحت تر است.
سررسید اروپایی :
سررسید اروپایی مشابه سررسید رقعی است اما کمی از عرض آن کاسته شده است. لذا ابعاد حدودی این قطع 12*21 سانتیمتر می باشد. همین عرض کمتر باعث می شود که سالنامه اروپایی نسبت به رقعی شکیل تر و خوش دست تر به نظر آید. البته این موضوع تا حدود زیادی به سلیقه خریدار بستگی دارد. گرچه محدودیتی در نحوه صحافی سررسید اروپایی وجود ندارد، اما معمولا این نوع سالنامه را با صحافی فنر و کش روی جلد خواهید دید.
سررسید خشتی :
قطع خشتی یا مربعی هر نوع سررسیدی است که به شکل مربع تولید شود. لذا ابعاد پیش فرض آن متنوع است. این نوع سالنامه معمولا توسط تولید کنندگان بصورت عمومی تولید نمی شود اما اگر به این قطع علاقه داشته باشید، می توانید در تیراژ بالا آن را بصورت اختصاصی سفارش دهید.
سررسید پالتویی :
ابعاد سررسید پالتویی حدودا 10*17 سانتیمتر است. این نوع سالنامه به راحتی در جیب یا کیف جا می شود اما طبعا فضای زیادی برای یادداشت در اختیار کاربر خود قرار نمی دهد. سررسید پالتویی معمولا برای مشاهده تاریخ و یا نوشتن مطالب کوتاه کاربرد دارد و همچنین به علت ابعاد کوچک جزء ارزان قیمت ترین سالنامه ها محسوب می شود. لذا اگر قصد دارید با بودجه کم، تعداد زیادی سالنامه به مشتریان خود هدیه دهید، سالنامه پالتویی گزینه مناسبی برای شما محسوب می شود.
سررسید 12*17
:
سررسید 12*17 دارای ابعادی کوچک، کاربردی و خوش دست است. این قطع خصوصیت جابجایی آسان قطع پالتویی و قابلیت یادداشت نویسی قطع رقعی را به ارث برده است. اگر به دنبال سالنامه ای خاص هستید، قطع 12*17 می تواند یکی از گزینه های شما باشد. البته قابل ذکر است که تولید کنندگان کمی این قطع را بصورت عمومی تولید می کنند.